Barrdahl diesel Anti Bacteria flacon 500ml

Barrdahl diesel Anti Bacteria  flacon 500ml
Euro 39.94 *Prijzen zijn inclusief btw
Fabrikant Bardahl
Artikelcode02605
5015794026056
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Bardahl Diesel Anti Bacterie is een krachtige biocide die bacteriën en schimmels uit de diesel verwijdert. Bacteriën en schimmels kunnen de brandstoffilters verstoppen en ook schade aanbrengen aan het inspuitsysteem van hoge drukinspuitingen (Common Rail). Biedt tevens langdurige corrosiebescherming voor tank en leidingen.
Inhoud: 0,5 ltr.

Een half kopje water in 1000 liter dieselbrandstof is al genoeg om microbiologische groei op gang te brengen. Water is onoplosbaar in brandstof, vooral in een warme en vochtige omgeving. Het condenseert zich uit de brandstof en uit de lucht in de tank, als die afkoelt. Het komt samen op de tankbodem of vormt druppeltjes tegen de wanden en in de brandstofleidingen. In elk stadium tussen de raffinage en uw brandstoftank kunnen bacteriën zich in het water exponentieel vermenigvuldigen en biosludge (biologisch bezinksel) vormen. Warmte versnelt deze microbiële groei. Bij turbulentie kunnen de micro-organismen uit het water en de biosludge loskomen en zich vermengen met de brandstof.
Diesel Anti Bacterie kan direct toegevoegd worden aan de brandstof en zorgt voor het stoppen van microbiële groei en bio corrosie. Bardahl Diesel Anti Bacterie maakt gebruik van dezelfde componenten als die van Grotamar 71. Bardahl heeft zelf ook een officiële registratie (nodig omdat dit een biocide is en deze niet zomaar op de markt gebracht mag worden). Daarnaast is de werking ook identiek.

Aanbevolen dosering:
- reiniging van vervuilde diesel: 0.2?0.5 liter /1000 liter diesel
- shock dosering: 0.5 ? 1.0 liter /1000 liter diesel

Toelichting;
Indien mogelijk, verwijder al het water uit de dieseltank voor u Diesel Anti Bacterie toevoegt. Voeg de biocide toe wanneer de tank voor ongeveer een derde is gevuld. Het product mengt zich zo maximaal met de brandstof tijdens het afvullen van de tank. Bardahl Diesel Anti Bacterie concentreert zich in het water en het natte bezinksel en begint onmiddellijk te werken. De toe te voegen hoeveelheid product hangt af van het totale tankvolume.
Is het brandstofsysteem grondig vervuild met zichtbaar bezinksel, of is er sprake van een technisch mankement zoals een filterverstopping? Gebruik dan een SHOCKDOSERING. Zo mogelijk, verwijder 24 uur na de behandeling met Diesel Anti Bacterie, al het restwater en de aanwezige biosludge. In het geval van grote hoeveelheden biosludge moet u het brandstofsysteem (tank, brandstofleidingen en filters) reinigen voor u Bardahl Diesel Anti Bacterie gebruikt.

Let op:
Laat u het na om bevuilde tanks te reinigen voor een behandeling, dan is het mogelijk dat u in een eerste periode de brandstoffilters sneller moet vervangen, omdat ze verstopt raken met biosludge dat de biocide uit het systeem heeft verwijderd. Gebruik Bardahl Diesel Anti Bacterie alleen als u bacteriegroei heeft. Zijn de bacteriën uit de diesel verdwenen, schakel dan over op Bardahl BDC.


Lees altijd de gebruiksaanwijzing op het etiket voordat u het product gaat toevoegen. Voeg niet meer toe dan voorgeschreven, dit kan een nadelig effect hebben.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review